Tanssijan polku -hanke

(Katso kurssitarjonta täältä.)

Bolero haki rahoitusta Tanssijan polku -nimiselle hankkeelle seuratuen muodossa vuoden 2018 joulukuussa. Päätös myönnetystä tuesta saatiin huhtikuun lopussa 2019. Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Seuratuen myönsi Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Työ Tanssijan polku -hankkeen toteuttamisen parissa aloitettiin heti toukokuun alussa ja hankeaika jatkuu vuoden 2020 loppuun.

Hankkeen tavoitteet ovat:

1: Saada seuralle lisää harrastajia sekä monipuolisempia kursseja. Lisäksi tavoitteena oli kouluttaa lisää seuraohjaajia
2: Seuralaisten sitouttaminen sekä drop outin ehkäiseminen.
3: Tanssijan polusta viestiminen
4: Alentaa kynnystä aloittaa tanssiharrastus

Tavoitteisiin pyrittiin pääsemään viemällä tanssinopetusta kahteen Turun lähikuntaan. Hanke sisälsi 17 kurssia, joista 11 oli uusia. Kaikki kurssit eivät saaneet tuulta purjeisiin, mutta 11 kurssia jäi Boleron kalenteriin pysyvästi

Turun ulkopuolella järjestetään seuraavia kursseja:
Lastentanssi 3-4v.
Lastentanssi 5-6v.
Kouluikäisten showtanssi lattarirytmein

Turussa, Boleron omilla saleilla, järjestetään seuraavat kurssit:
Lastentanssi 3-5v.
Lasten kilpatanssin alkeet
Lasten kilpatanssin alkeisjatko
Lasten rock’n’swing alkeet
Lasten showtanssi
Baletti (kilpaileville pareille)

Hankkeen avulla lasten ja nuorten valmennusta pyritään kehitettin sellaiseksi, että harrastaja seuraa ennalta suunniteltua valmennuspolkua (”Tanssijan polku”). Valmennusta lisäksi monipuolistettiin järjestämällä oheisharjoittelukursseja seuran toimesta kilpaileville pareille.

Kyseessä oli siis kokonaisvaltainen kehityshanke lasten ja nuorten harrastamiseen seurassa. Tämän lapsille ja nuorille suunnatun hankkeen rinnalla huolehdittiin myös, että aikuisilla on mahdollisuus edetä tanssijan polulla. Seura haluaa huolehtia myös jo seurassa olevien aikuisten monipuolisesta harjoittelusta. (Näitä aikuisten kursseja ei ole sisällytetty hankkeeseen, koska tukirahoitusta voi hakea vain lasten ja nuorten harrastamiseen, mutta seura huolehtii näistä kursseista tämän hankkeen toteutuksen rinnalla).

Hyvää matkaa jokaiselle Boleron Tanssijan polulla!

 

 

 

Pin It on Pinterest