Tanssijan polku -hanke

(Katso kurssitarjonta täältä.)

Bolero haki rahoitusta Tanssijan polku -nimiselle hankkeelle seuratuen muodossa vuoden 2018 joulukuussa. Päätös myönnetystä tuesta saatiin huhtikuun lopussa 2019. Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Seuratuen myönsi Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Työ Tanssijan polku -hankkeen toteuttamisen parissa aloitettiin heti toukokuun alussa ja hankeaika jatkuu vuoden 2020 huhtikuun loppuun. Hankkeesta vastaa Oona Malka ja ohjausryhmänä toimii Satu Sillsten, Carina Ahti, Heikki Pirilä ja Katja Lehtonen.

Hankkeen tavoitteet ovat:

1: Saada seuralle lisää harrastajia sekä monipuolisempia kursseja. Lisäksi tavoitteena on kouluttaa lisää seuraohjaajia
2: Seuralaisten sitouttaminen sekä drop outin ehkäiseminen.
3: Tanssijan polusta viestiminen
4: Alentaa kynnystä aloittaa tanssiharrastus

Tavoitteisiin pyritään pääsemään viemällä tanssinopetusta kolmeen Turun lähikuntaan. Hanke sisältää tällä hetkellä 17 kurssia, joista 11 on uusia. Syksyn kursseja suunniteltaessa hankkeeseen saatetaan lisätä vielä muutamia kursseja.

Turun ulkopuolella tullaan järjestämään ainakin seuraavat kurssit:
Perhetanssi
Lastentanssi 3-4v.
Lastentanssi 5-6v.

Turussa, Boleron omilla saleilla, järjestetään vähintään seuraavat kurssit:
Perhetanssi
Lastentanssi 3-4v.
Lastentanssi 5-6v.
Lasten kilpatanssin alkeet
Lasten rock’n’swing alkeet
Lasten showtanssi
Baletti (kilpaileville pareille)
Fysiikkatreenit (kilpaileville pareille)

Lisäksi perhe- ja lastentanssijoille järjestetään yhteistreenit kauden aikana Turun salilla.

Hankkeen avulla lasten ja nuorten valmennusta pyritään kehittämään sellaiseksi, että harrastaja seuraa ennalta suunniteltua valmennuspolkua (”Tanssijan polku”). Valmennusta pyritään lisäksi monipuolistamaan järjestämällä oheisharjoittelukursseja seuran toimesta kilpaileville pareille.

Hankeaikana seuran toiminnassa mukana oleville lapsille ja nuorille järjestetään mahdollisuuksia vaikuttaa omaan harrastukseensa ja kannustetaan heitä olemaan osana seuratoimintaa. Lapsille ja nuorille kerrotaan johtokunta- ja toimikuntatyöskentelystä, ja he saavat pitää oman kokouksensa, jossa kirjataan ylös heidän toiveitaan johtokunnalle esitettäväksi.

Kyseessä on siis kokonaisvaltainen kehityshanke lasten ja nuorten harrastamiseen seurassa. Tämän lapsille ja nuorille suunnatun hankkeen rinnalla huolehditaan myös, että aikuisilla on mahdollisuus edetä tanssijan polulla. Seura haluaa tarjota mahdollisuuden myös esimerkiksi perhetanssiin tulleille vanhemmille jatkaa lastensa kanssa yhteistä harrastusta samassa seurassa ja seura haluaa huolehtia myös jo seurassa olevien aikuisten monipuolisesta harjoittelusta. (Näitä aikuisten kursseja ei ole sisällytetty hankkeeseen, koska tukirahoitusta voi hakea vain lasten ja nuorten harrastamiseen, mutta seura huolehtii näistä kursseista tämän hankkeen toteutuksen rinnalla).

Hyvää matkaa jokaiselle Boleron Tanssijan polulla!

 

 

 

Pin It on Pinterest